28 maja 2017

Logowanie

login:

password:

twitt1.jpg

GM_25___plakat.jpg

Logo_STOART_2.png

issuu_logo_vertical.gif

Dyskografia

Marian Borkowski - Hymnus, 2008


Nominacja do nagrody Fryderyk 2009fryderyk

    Marian Borkowski - Hymnus - MSE 020
    
    1. Hymnus (2007) 11:41
    2. Pax in terra II (1988) 7:12
    3. Adoramus (1991) 4:09
    4. Regina caeli (1995) 4:36
    5. De profundis (1998) 12:14
    6. Ave. Alleluia. Amen (2000) 6:11
    7. Libera me (2005) 4:08
    8. Hosanna (1993) 9:13
    9. Dies Irae (2004) 20:23
    
    TT 79'49''
    
    Małgorzata Armanowska sopran [2]
    Szymon Bogacz trąbka[8]
    Arkadiusz Górecki puzon [8]
    Andrzej Chorosiński organy[2]
    Krakowska Grupa Perkusyjna kier. art. Jan Pilch [2]
    
    Chór Opery i Filharmonii Podlaskiej [1, 5], kier. art. Violetta Bielecka
    Chór Akademii Teologii Katolickiej w Warszawie [3-4, 8], ks. Kazimierz Szymonik [3-4] – dyrygent
    Polski Chór Kameralny, Jan Łukaszewski– dyrygent[6]
    The Holst Singers, Stephen Layton– dyrygent [7]
    Chór Katedry Warszawsko-Praskiej „Musica Sacra” [9], kier. art. Paweł Łukaszewski
    Chór Akademicki Uniwersytetu Warszawskiego [9], kier. art. Irina Bogdanovitch
    
    Orkiestra Symfoniczna Opery i Filharmonii Podlaskiej[1, 5]
    Polska Orkiestra Radiowa [9]
    
    Piotr Borkowski – dyrygent [1-2, 5, 8-9]

lukasnso_2.jpg

maciejewskim_2.jpg

sawam2.jpg

jasinskim_2.jpg

panufnikmp2.jpg

    Stowarzyszenie Musica Sacra ®
    KRS 0000078490
    REGON 017514071
    NIP 524-24-27-058
    CREDIT AGRICOLE 65 1940 1076 3070 3465 0000 0000
    

    e-mail: Paweł Łukaszewski
    mobile: 48 501 33 99 02
    Odkryta 38A m 20
    03-140 Warszawa, Poland
    Musica Sacra® - Znak tow. zastrzeżony w Urzędzie Patentowym RP.
    (numer zastrzeżenia: Z-275283)
    
    

noteart profesjonalna edycja nut professional music engraving noteart webdesign dombek 2011©